Etheen, voorheen bekend als ethyleen, is een belangrijk molecuul in de organische chemie. Het is een kleurloos en geurloos gas dat bestaat uit twee koolstofatomen en vier waterstofatomen, met de chemische formule C₂H₄.

Etheen is een natuurlijk voorkomend plantenhormoon dat een cruciale rol speelt bij de rijping van fruit en de groei van planten. Het stimuleert fruit om rijper te worden en bevordert de bloei en wortelontwikkeling bij planten. Daarnaast wordt etheen ook op grote schaal gebruikt in de chemische industrie. Het is een belangrijke grondstof voor de productie van verschillende chemicaliën, waaronder polyethyleen, een veelgebruikte kunststof.

Voor het effectief meten en bijsturen van etheen bieden we twee verschillende oplossingen. Allereerst een meetsysteem voor laagbereik van etheen, 0 tot 5 ppm. Dit systeem wordt veel gebruikt tijdens het afrijpen van tomaten in een kas. Daarnaast bieden we maatwerk meetsystemen voor een bereik van 0 tot ongeveer 1500 ppm, voor het rijpen van bananen, kiwi’s, mango’s of ander fruit in rijpkamers.

Onze analyzer met multi-sampler, of onze losse sensoren zijn perfect in te zetten voor het monitoren en bijsturen van etheen in rijpkamers.

Contact

Liever persoonlijk contact?
Bel direct voor een afspraak.

Offerte

Heb je een meetvraag voor ons?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend advies.